Ga voor de basiskennis boekhouden

Ben je dol op cijfers en heb je daar altijd wel iets mee willen doen maar is het er eigenlijk nooit echt van gekomen? Als je op zoek bent naar een baan in de boekhoudkundige sfeer kun je het beste eerst een goede opleiding volgen. Om te beginnen volg je daarvoor een opleiding waarin je de basis van goed boekhouden leert.

Kijk eens bij Fabius opleidingen

Er worden veel van dit soort cursussen aangeboden maar kijk ook eens op https://www.fabiusopleidingen.nl/opleidingen/basiskennis-boekhouden-bkb/ Bij Fabius opleidingen bestaat de Basiskennis Boekhouden (BKB) uit 10 lessen van 3 uur die je ’s morgens of ’s avonds kunt volgen. De cursus wordt gegeven op meer dan 50 verschillende locaties door het hele land dus ook bij jou in de buurt is er wel eentje te vinden. Om deel te kunnen nemen aan de cursus heb je geen speciale vooropleiding nodig.

Inhoud van de opleiding

De cursus zelf is geschikt voor mensen die willen leren boekhouden maar ook voor mensen die bijvoorbeeld een administratieve functie hebben in een bedrijf en veel in aanraking komen met de boekhouding kan het zeker een meerwaarde vormen. De cursus zelf bestaat uit verschillende onderdelen waarbij je onder andere kunt denken aan het leren maken van grootboekrekeningen en balansen, administratie bijhouden, leren over een BV en over de belastingen enzovoort. Voor deze onderdelen leg je een examen af waarvoor je goed begeleid wordt door de docenten. Als je eenmaal je diploma gehaald hebt kun je ook nog kiezen voor vervolgopleidingen waarbij je je specialiseert in bijvoorbeeld Calculatie of het Praktijkdiploma Boekhouden.

Kans op een goede baan

Als je de opleiding BKB gevolgd hebt en met succes hebt afgerond kun je op veel plaatsen terecht als je iets met boekhouden wilt gaan doen. Veel werkgevers vragen in hun vacatures om dit diploma en deze vaardigheid. Bij Fabius leer je de theorie goed maar ook hoe deze in de praktijk kan worden toegepast.