Regel je debiteurenbeheer goed

Als je klanten hebt die je rekeningen niet of altijd te laat betalen dan is dat natuurlijk erg vervelend. Dit kan betekenen dat de liquiditeit van je bedrijf in gevaar komt, maar ook dat je er zelf achteraan zult dienen te gaan om de rekeningen toch betaald te zien worden. Het is heel goed voor te stellen dat je daar zelf niet zoveel zin in hebt, laat staan dat je voldoende tijd hebt om je daar mee bezig te houden. Daarom bestaat er ook de mogelijkheid om deze zaken af te laten handelen door een bureau dat gespecialiseerd is in debiteurenbeheer. Kijk hiervoor eens op http://www.bmkdebiteurenbeheer.nl/

Wat doet BMK voor je?

BMK legt in jouw naam contact met de klanten die nog rekeningen open hebben staan. Je kunt voor deze rekening ook direct een incassobureau inschakelen, maar je kunt ook eerst een zogenaamde presommatie laten sturen. Als een bedrijf dat nog schulden bij jou heeft openstaan deze ontvangt, krijgen zij de kans om de rekening alsnog binnen een bepaalde termijn te betalen. Doen zij dit niet, dan kunnen er verdere stappen ondernomen worden.

Hoe is de werkwijze?

Hoe werkt BMK nu precies? Dat kunnen we je kort uitleggen. Zij schrijven eerst de debiteur in kwestie aan onder jouw naam en stellen een betalingstermijn. Als hieraan niet voldaan wordt of er geen reactie volgt, zetten zij een traject in werking waarbij zij gaan proberen om na te gaan waarom er nog niet betaald is. Alle handelingen die zij voor je verrichten doen ze in jouw naam (ze gebruiken bijvoorbeeld daarvoor ook briefpapier met het logo van jouw bedrijf erop) maar ze nemen jou het werk uit handen, zodat jij je bezig kunt houden met andere zaken die voor het bedrijf belangrijk zijn. Want om de toekomst van je bedrijf te garanderen zullen de rekeningen toch betaald dienen te worden en heb je daar ook gewoon recht op. Jij hebt per slot van rekening producten geleverd of diensten voor een ander verricht waar een financiële vergoeding tegenover staat.