Word jij beschuldigd van heling?

De postbode brengt deze week geen goed nieuws voor jou. Via een brief krijg je een uitnodiging voor een TOM-zitting omdat je verdacht wordt van heling. In zo’n geval is het slim om een ervaren strafrechtadvocaat te contacteren want deze zal jou goed kunnen helpen. Wil je een strafrecht advocaat Breda kijk dan op www.singeladvocaten.nl

Verschillende soorten heling

Bij de beschuldiging van heling kan je een onderscheid maken tussen opzetheling en schuldheling. Als jij 100% bewust was van het feit dat het product dat je bijvoorbeeld ging kopen gestolen was, ben je schuldig aan opzetheling. Wist je dit niet helemaal zeker maar waren er veel aanwijzingen? Dan ben je schuldig aan schuldheling. Dit laatste is bijvoorbeeld wanneer een dealtje te goed om waar te zijn is, bijvoorbeeld doordat een (normaal heel duur) product voor een schijntje wordt aangeboden. Hier zijn genoeg aanwijzingen om te beseffen dat dit waarschijnlijk een gestolen product is.

Schakel hulp in

Verder is het te raden om een advocaat mee te nemen naar de TOM-zitting. Deze kan namelijk voor verschillende dingen zorgen. De rechter legt namelijk vaak een zogenaamde onderzoek plicht op aan de verdachte. Dit houdt in de dat de verdachte voor de aankoop had moeten controleren of het gekochte product niet gestolen zou zijn. Dit is natuurlijk niet erg eerlijk om achteraf na het delict te eisen. Je advocaat zorgt er dan voor dat je hier tegen beschermd wordt. Ook zijn helingszaken vaak complex waardoor het erg belangrijk is om iemand aan jou kant te hebben die ervaring heeft. Dit zorgt er dan weer voor dat de uitkomst van de TOM-zitting een goede is! Bij helingszaken is er vaak een kans op vrijspraak als het betoog goed in elkaar zit. Als je geen advocaat hebt die dit voor je kan doen krijg je hoogstwaarschijnlijk een aantekening op je strafblad en ben je nog verder van huis.